/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Velg en side

Her finner du mange spennende oppskrifter hvor hel and, andebryst, andelår og andeconfit er noen av ingrediensene.

Smaksvarianter
Prøv med fransk honningsennep, sweet chili sauce, honning og lime, friske hakkede urter (timian eller rosmarin), eller nykvernet pepper.

Dette smøres/drysses på bryst eller lår før servering, eller aller helst før steking i ovn.

Vin til and
Hva skal eller rettere sagt, bør man drikke til and.
Dette vil variere noe med tilberedelsesmåte, hvilket garnityr man velger samt hva man selv liker.
Men en Pinot Noir, spesielt fra Burgund, vil som regel passe til de fleste retter av and.

For å variere litt kan vi til en andepaté foreslå en Pinot Gris fra Alsace, eller en hvit Loire med god sødme.
Til stekt and vil en lett fruktig rød Burgunder komplimentere anden. Velger man å ha fruktssauser som appelsin eller kirsebær vil en god australsk Chardonnay eller aller helst en Vovray være fulltreffer. Beaujolais Cru er en passende rød variant.

Til andebryst med en enkel sjy, vender vi tilbake til en lett rød Burgunder.