/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Velg en side

(4-6 porsjoner)

Dette trenger du:
4-6 andelår fra Gårdsand
300 g røkt bacon i store terninger
2 krydderpølser, i store biter
350 g tørre hvite bønner (lagt i vann over natten)
1 stor løk, grovhakket
2 fedd presset hvitløk
2-3 gulrøtter, skrelt og delt i store biter
1 stilk stangselleri, delt i grove biter
2 laurbærblad, 5 persillestilker, 2 stilker timian
1 l kyllingkraft el. buljong
3 ss olivenolje
4 godt modne tomater, i terninger
2 dl fersk brødkrum
2 dl tørr hvitvin
Litt friskt timian til servering

Andecassoulet

Slik gjør du: 

1. Brun bacon, ha det i en stor kjele sammen med bløtlagte bønner, løk, hvitløk, gulrot, stangselleri og urter. Tilsett kyllingkraft til bønnene så vidt er dekt. Kok ved svak varme under lokk ca. 1 time til bønnene er møre. Skum av underveis.

2. Krydre andelårene med salt og pepper, brun de raskt i litt olivenolje. Spar på stekefettet. Legg bønneblanding, andelår og tomater lagvis i en stor ildfast form (eller kjele).

3. Tilsett hvitvin og kraft slik at det så vidt dekker toppen. Smak til med salt og pepper. Dryss over fersk brødkrum, drypp over med andefettet fra bruningen. Stekes ved 170 °C på midterste rille, ca. 1 t og 15 min. Tilsett pølser mot slutten av steketiden. Dryss over litt frisk timian rett før servering.

Tips:
Ønsker du å spare litt tid bruk hermetiske hvite bønner. Reduser da på væskemengden og gi bare et raskt oppkok til grønnsakene, før du legger ingrediensene lagvis.