/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Velg en side
Confitering er en av del eldste konserveringsmetodene vi har. Andelår saltes, krydres og kokes i andefett på svak varme over lang tid. Denne metoden gir garantert mørt og saftig kjøtt. Sammen med karamelliserte epler og sellerirotpurè har du et skikkelig festmåltid!

(4 porsjoner)

Dette trenger du:
4 Gårdsand Andeconfit
2 store røde epler
2 ss smør
3 ss flytende honning

Sellerirotpuré
600 g sellerirot
3 ¾ dl melk
3 dl vann
¾ ss salt
Ca. 1 ½ dl kremfløte
Litt salt og pepper

ANDECONFIT MED KARAMELLISERTE EPLER OG SELLERIROTPURÉ

Slik gjør du:

  1. Stek andeconfit etter anvisning.
  2. Skrell sellerirot og del i terninger. Kok det mørt i melk, vann og salt. Sil av væsken og ha selleriroten i en blender eller mikser. Spe med fløte til du har en litt grov puré. Smak til med salt og pepper.
  3. Del eplene i tynne skiver. Stek de på sterk varme i en panne med smør og honning til de er gylne på begge sider.

Server gjerne med Gårdsand rødvin eller appelsinsaus.

Tips:

Får du tak i pastinakk erstatt gjerne halvparten av selleriroten. Sammen får du en skikkelig kraftig og god smak som passer veldig godt til andeconfiten.

Server med Gårdsand sin rødvin eller appelsinsaus