/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Velg en side

(4 – 6 porsjoner)

Dette trenger du:
1 Lerstang Flatbird

Sennepspotetsalat
600 g runde små poteter
2 ss grov dijoon sennep
1 ss hvitvinseddik
1 dl olivenolje
1 rødløk
4 ss kapers
3 stilker vårløk
3 ss gressløk
3 ss frisk dill
Litt salt og sort pepper

Flatbird med sennepspotetsalat

Lerstang Flatbird er en hel kylling som ligger flatt. Kjøttet er marinert med blant annet timian og hvitløk og kokt på 80 grader i 2 ½ time. Kjøttet blir utrolig saftig og smakfullt og kanskje den nye grillfavoritten?

Slik gjør du:

1. Kok potetene møre i lettsaltet vann (del evt. noen i to). Hell av vannet og damp av overflødig væske.

2. Pisk sammen sennep, eddik og olje. Rens og del rødløk og vårløk i tynne skiver, finhakk urter og bland sammen med sennepsaus og poteter. Dryss over kapers, smak til med salt og grovkvernet sort pepper. La potetsalaten trekke smak mens du griller kyllingen.

3. Grill kyllingen på litt høy varme til den er gjennomvarm, snu på kjøttet av og til, bruk evt. lokk. La det hvile noen minutter, før du skjærer kyllingen i mindre serveringsstykker.

Server gjerne sammen med litt bbq-saus, grønn salat, en skål rømme og nybakt foccaccia.

Tips:
Her kan man fint variere med andre typer sennep, liker du en sterk type bruk det, evt. kan man også blande en søt med en litt sterk sennep.