/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Velg en side
Gresk gyro med marinert kylling i pitabrød med tomat, agurk og løk, servert med en tykk deilig tzatziki vekker for mange gode ferieminner til live.

(4 porsjoner)

Dette trenger du:

2 kyllingbryst (ca. 650 g), i tynne strimler

Marinade:

3 ss solsikkeolje (evt. annen nøytral olje)
1 ts tørket timian
2 ts koriander
2 ts gurkemeie
1 ts karri
1 ts chilipulver
2 fedd hvitløk finhakket
2 ts paprikapulver
1 ½ ts oregano
¾ ts salt

Tzatziki:

1 agurk
1 beger Matyoghurt (evt. naturell yoghurt)
2 fedd hvitløk
1 ss eddik (7 %)
1 ss olivenolje (kan sløyfes)
Litt salt og pepper

Fyll:

2 tomater, i terninger
½ agurk, i terninger
1 rødløk, i tynne skiver
Evt. litt frisk salat, for eksempel ruccula

4 pitabrød

 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, bland sammen med kyllingstrimler og la stå i romtemperatur 20-30 min (evt. kjølig natten over).
  2. Tzatziki: Riv agurken fint og klem ut så mye væske du klarer, bland sammen med resten av ingrediensene, smak til med salt og pepper.
  3. Stek kjøttet på høy varme i en panne, til det er gjennomstekt.
  4. Varm pitabrød etter anvisning og fyll med kylling, tomat, løk, agurk og evt. litt salat. Server tzatziki ved siden av.

Tips:

I Hellas serveres Gyros ofte med pommes frites til, enten i eller ved siden av. Det er vel verdt å prøve!