/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Velg en side

(Ca. 4 porsjoner)

Dette trenger du:

1 and (ca. 2 ½ kg) fra Gårdsand

1 dl frisk timian

½ dl frisk rosmarin + hele stilker til fyll

½ ts malt muskatblomme

2 ts maldonsalt

1 ts nykvernet sort pepper

Finhakket skall fra 1 klementin (uten det hvite på skallet)

50 g smør

Fyll:

2 klementiner

4 fedd hvitløk

Grønnsaker:

2 rødløk, skrellet og delt i store båter

3 stilker stangselleri, renset og delt i store biter

3 gulrot, skrelt og delt i store biter

1 kanelstang

3 cm frisk ingefær, grovhakket

1 kg Perlepotet (evt. andre små poteter)

1 pk Gårdsand Rødvinssaus

En nydelig helstekt and med smak av klementin, friske urter og deilige krydder som kanel, ingefær og muskat, servert med små poteter og Gårdsand sin egen rødvinssaus.

HELSTEKT URTEAND MED KLEMENTIN OG PERLEPOTETER

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

  1. Klipp av gummistrikken som er festet rundt beina og de ytterste vingene (evt. bind de opp med hyssing). Skyll anden på innsiden og utsiden, tørk godt av.
  2. Grovhakk timian og rosmarin, bland sammen muskat, maldon, pepper og finhakket klementinskall. Gni andekjøttet inn, både på innsiden og utsiden, med urter og krydder.
  3. Fyll anden med 4 kvister rosmarin, klementinene delt i to og hvitløk uten skall, delt i grove biter. Legg anden (med brystsiden opp) på en rist over en stor ildfast form, ha over tynne skiver smør. Legg grønnsaker, kanel og ingefær under. La det steke sammen på nederste rille, i ca. 1 time.
  4. Ta vekk grønnsakene og litt av fettet. Fordel poteter under rista og stek videre ca.1 time, eller til kjernetemperaturen er ca. 75 °C. Øs over litt stekesjy av og til, for ekstra sprøtt og godt skinn. Skru gjerne opp steketemperaturen mot slutten av steketiden eller bruk ovnens grillfunksjon for ekstra crispy skinn. Tilsett grønnsakene som er satt til side slik at de blir gjennomvarme før servering. La kjøttet hvile minst 5-10 minutter, før du skjærer i det.
  5. Varm opp rødvinssaus og server. Ønsker du flere grønnsaker ved siden av passer det fint med for eksempel brokkoli, rosenkål, bønner eller stekt spinat og sopp.

 

Tips:

Gni gjerne anden inn med urter og krydder, dekk til med plast og la den stå kjølig noen timer før steking, gjerne natten over for ekstra god smak.