/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Velg en side
Honning og balsamicostekt and med rotgrønnsaker og spinat

(4-6 porsjoner)

Dette trenger du:
1 and fra Gårdsand
Ca. 2 ts salt
1 ts grovkvernet sort pepper
½ dl balsamico eddik
1 dl flytende honning.

 Rotgrønnsaker:
8 hele sjalottløk, med skall
600 g små poteter med skall, delt i to
4 gulrot, skrelt og delt i staver
8 fedd hvitløk, med skall
Litt salt og pepper

1 pk frisk spinat

2 ss valnøttolje

1 ss presset sitron

Dette er vel verdt steketiden, en nydelig helstekt and med smak av honning og balsamico, servert med rotgrønnsaker og fersk spinat.

HONNING OG BALSAMICOSTEKT AND MED ROTGRØNNSAKER OG SPINAT

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 225 °C. Gni anden inn med salt og pepper, legg den i en stor ovnsskuff eller ildfast form. Stek kjøttet i 20 minutter, skru ned varmen til 160 °C og sett inn et steketermometer mot midten av anden.
  2. Fordel poteter, løk, gulrot og hvitløk rundt og stek videre til kjernetemperaturen nærmer seg 60-62 °C (dette tar ca. 40 minutter, litt avhengig av størrelsen på anden). Bland sammen honning og balsamico. Hell eller pensle det over anden. Skru opp varmen til 210 °C og stek til du har en litt sprø overflate. Her gjelder det å passe på så det ikke blir svidd. La kjøttet hvile 10-15 minutter før du deler det opp. Dersom grønnsaken trenger lengere steketid, ta ut anden, rør litt rundt og stek videre til grønnsakene er møre.
  3. Vend spinat med olje og sitron.

Server med Gårdsand rødvin eller provencesaus.

 

Tips:

Bruk gjerne andre typer rotgrønnsaker som kålrot eller rødbeter.