/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Velg en side

4 lerstang kyllinglår
1 hvitløk
1 rosmarin stilk
1 liter solsikkeolje
salt og pepper

 

Kylling lår confite med ”jordskokkbygotto”

Strø salt og pepper på lårene, knus hvitløk og rosmarin og legg alt i en liten ilfast form,

Ha olje til det dekker lårene. Bak på 120 grader i ca 4 timer, til kjøttet løsner fra beina

200g byggryn
2 shalottløk
1 hvitløk
1 dl tørr hvitvin
ca. 1 liter kyllingkraft
300g skrelte jordskokker
100g parmesan , revet
salt
50g smør
½ sitron, saften av
½ gressløk, bunt,finkuttet

 

Jordskokk byggotto

Legg byggryn i bløt i vann over natten
Kok 200g jordskokker i vann til de er møre, sil og blend med 1 ss smør og salt
Kutt 100g jordskokker i fingertykke biter
Fres finkuttet sjalottløk ,jordskokkbiter og hvitløk i olivenolje tilsett hvitvin og reduser helt inn.

Ha på bygg og kraft kok til de er møre, ca. 20 min
Rør under kokeprosessen
Når det er blitt en fin flytenede grøt (som risotto konsistens) rører du inn smør, parmesan og salt, smak til med sitron om ønskelig.
Strø i gressløk

Anrett bygottoen på en flat tallerk, plukk og strø over confite på lårkjøtt,
Strø over parmesan og gressløk og drypp olivenolje over.