/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Velg en side
Sitron og urtestekt kylling med honningbakte rotgrønsaker

(4-6 porsjoner)

Dette trenger du:

1 hel kylling fra Gårdsand
50 g meierismør, romtemperert
3 fedd hvitløk
1 dl frisk oregano
1 dl frisk bladpersille
2 sitroner
2 ss smeltet smør
1 ½ ts salt
1 ts kvernet hvit pepper

Honningbakte grønnsaker:

1 hel hvitløk
1 stor søtpotet
2 persillerot
3 gulrot
2 ferdigsyltede rødbeter
½ purre
2 røde paprika
3 ss flytende honning (gjerne Fjell eller Akasiehonning)
Ca. 1 ts salt
1 ts grovkvernet pepper
3 ss frisk timian, grovhakket

2 pk Rødvinsaus fra Gårdsand

Slik gjør du:  

  1. Skyll kyllingen og tørk godt innvendig og utvending. Finhakk hvitløk og urter, bland sammen med saften fra ½ sitron og smør. Legg blandingen inn under skinnet på brystsiden av kyllingen. Del 1 sitron i store båter og legg dem inn i kyllingen, gjerne sammen med litt frisk oregano. Bind bena sammen med hyssing.
  2. Gni over kyllingen med flaten av en halv sitron. Pensle med smeltet smør. Dryss over salt og pepper. Legg kyllingen på et stekebrett og sett inn i forvarmet ovn ved 225 °C. La kjøttet steke ca. 15 -20 minutter, senk temperaturen til 180 °C og stek videre i ca. 1 time. Øs stekesjy over kyllingen av og til. Kyllingen er ferdig når kjøttsaften fra lårene er «klar». La kyllingen hvile i 10-15 minutter før du deler den.
  3. Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne kløfter, biter eller staver. Legg alle utenom purre utover i en stor ildfast form. Tilsett hele hvitløksfedd, olivenolje, honning, salt og pepper. Bland raskt sammen. Pass på at rødbetene ikke blander seg for mye med de resten av grønnsakene. Bak rotgrønnsakene ved 200 ˚C til de er møre (ca. 40 minutter). Tilsett purre mot slutten av steketiden. Vend rundt på grønnsakene et par ganger underveis.
  4. Varm opp saus etter anvisning og server.

Tips:

Dersom kyllingen blir mørk før den er ferdig, legg over litt aluminiumsfolie.