/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Velg en side
Kyllinglår stekt med urter i en nydelig kremet soppsaus med rosenkål

(4 porsjoner)

Dette trenger du:

3-4 kyllinglår, delt i store biter
1 ts salt
1 ts kvernet sort pepper
2 ss finhakket bladpersille
2 ss smør eller olje til steking

Soppsaus:

350 g blandet sopp, i strimler
½ ts salt
1 beger Creme Fraîche Original
1 beger Gårdsand Kyllingkraft
1 ss soyasaus
2 ss hakket bladpersille
Litt salt og pepper
Evt. maisenna til jevning

Ca. 150 g rosenkål, renset

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

  1. Dryss litt salt og pepper på kyllingkjøttet, brun det på sterk varme i en panne med litt smør eller olje (ta vare på stekefettet).
  2. Ha kjøttet over i en smurt ildfast form og stek det ved 180 °C, til det er gjennomstekt og mørt.
  3. Ha sopp i panna med stekefettet og la det steke på sterk varme til det er gyllent. Tilsett Creme Fraîche og kraft. La det småkoke 2-3 minutter, tilsett kylling og la den surre med 2-3 minutter. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Dryss over litt ekstra persille rett før servering.
  4. Kok rosenkål i lettsaltet vann med litt sukker, til den så vidt er mør. Sil av vannet og ha rosenkålen i sausen eller server den ved siden av.

Tips:

Server gjerne med kokte poteter, pasta, brød eller ris.

Her kan man bruke sopp etter sesong og ønske.