/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Velg en side
Logo årets kokk 2017

Navn: Rasmus Johnsen Skoglund
Alder: 27 år
Nåværende stilling: Mat og menyansvarlig for AMJ management i Bodø.

Konkurranse CV
2007 – Lærlingecup Salten og omegn – 1. plass
2008 – Norgescup -Deltakelse semifinale
2008 – Lærlingecup Salten og omegn – 1.plass
2008 – Lærlingecup Trondheim – Deltakelse uten mulighet for plassering
2009 – World skills uttak – Deltakelse
2009 – Norgescup – sølv
2012 – Arktisk kokk. 1.plass

Rasmus J. Skolglund: «Kylling og sjøkreps»

Skoglund-Surf and turf - Foto Fredrik Ringe

Skoglund-Surf and turf – Foto Fredrik Ringe

Kylling på skroget
1 stk Lerstangkylling
3 ss honning
2 ss Mimis havsennep fra Beiarn
Urter

Urtepulver
100 g estragon
100 g persille

Sprø kylling og sjøkreps
1 stk kyllinglår
2 stk sjøkreps
1/2 dl fløte
1 ts Smør
Sitron
Panko
Egg
Mel
Carelian kaviar
Ertepure

Ertepure/erter
300 g belgerter
100 g Smør
Fløte

Blomkålkjerne med sprøtt kyllingskinn
1 stk blomkålkjerne
150 g røykt smør
Kyllingskinn
Næringsgjær
Syltede sennepsfrø

Kålblad med morkelstuing
Nykål
150 g morkler
½ dl hvitvin
1 + 1 dl kyllingkraft
50 g sjalottløk
12 g hvetemel
12 g smør
1 dl melk
Soya
Salt
Sitron

Syltet løk og hylleblomst
Rød delikatesseløk
1 stk kepaløk
30 g smør
1,2 dl hylleblomsteddik
1,3 dl sukker
3 dl vann
1 stk nepe
Urter

Sjøkrepskraft
1.5 kg Sjøkrepsskall
1 ss tomatpure
1 kepaløk
2 fedd hvitløk
1 ss korianderfrø
3 stk stjerneanis
3 dl hvitvin
½ stang vanilje
Vann

C&C-kremsaus
50 g kyllingkraft
70 g sjøkrepskraft
150 g smør
15 g eplecidereddik
150 g solsikkeolje
35 g sitron
170 g eggeplomme
2 ss fløte