Lerstang – Premium kylling.
Alt kan bli bedre – også kylling. Inspirert av de gode erfaringene og suksessen med and, var det på tide å revolusjonere kyllingmarkedet i Norge og skape en virkelig premium kylling.
For det er forskjell på kylling og kyllingraser, som det er forskjell på alt annet vi spiser.
Gårdsand ville finne den aller beste kyllingen for å kunne tilby den norske forbrukeren noe nytt, noe bedre, en kylling som får tid nok til å vokse naturlig som ikke er avlet for å vokse super fort. Denne visjonen delte de med MENY.
Gårdsand hadde allerede et nært samarbeid med NorgesGruppen og MENY på Lovise kylling, og det var helt naturlig at det var MENY som skulle få den nye premium kyllingen. Det var avgjørende å ha NorgesGruppen og MENY i ryggen da jakten på den nye kyllingen startet.
Hvordan er det mulig?
For å kunne utvikle kvaliteten på kylling måtte Aadne Søyland og kollegaene gjennomføre en total gjennomgang av hele prosessen etter jakt på forbedringer. De ble da klar over at uansett hva de gjorde så var det selve grunnlaget som måtte forbedres. De måtte finne en helt ny kylling utenfor landets grenser.
Det var starten på et omfattende arbeid. For hvilken kylling egnet seg best for norske forhold? Og ikke minst hvilken kylling har den spesielt gode kvaliteten de hadde ambisjoner om å servere det norske folk?