Skip to content
Oppskrifter

Hjemmelaget andeconfit

Tilbake til alle oppskrifter
  • Sesong
  • Forberedelse
  • Vanskelighet
  • Porsjoner
    0

Ingredienser:

  • 4 Gårdsand andelår
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • ca. 150 g grovt salt
  • 6 kvister timian, grovhakket
  • 1 ts nykvernet sort pepper
  • ca. 1 kg andefett

Confitering er en gammel konserveringsmetode, ofte brukt til and som gir lang holdbarhetstid og ikke minst et nydelig smakfullt kjøtt, da kjøttet kokes i fett. Og det beste av alt, det er ganske så enkelt å lage, bare du setter av god nok tid.

Slik gjør du:

  1. Gni andelårene godt inn med hvitløk, salt, timian og pepper.
  2. Dekk til med plast og la kjøttet stå kjølig minst 3 timer, gjerne natten over for best mulig resultat.
  3. Skyll andekjøttet i kaldt vann, tørk godt av.
  4. Smelt fettet i en kjele på svak varme, legg i andelårene. Lårene skal være helt dekket av fett. La det simre forsiktig på svak varme 2 ½ – 3 timer. Andeconfiten er ferdig når kjøttet løsner lett fra beinet.

 Før servering: Stek confiten i panne eller i ovn på litt høy temperatur til kjøttet er gjennomvarmt og skinnet gyllent og sprøtt.

Tips: 

Sil av andefettet og bruk det til å steke å steke poteter eller grønnsaker i, eller legg de confiterte andelårene i ett ildfast glass og ha over fettet.

Bruk gjerne andre typer urter som for eksempel salvie eller rosmarin. Prøv deg frem til din favoritt.