Skip to content
Oppskrifter

Pannestekt andebryst med fikenmarmelade og sitronstekte bønner

Tilbake til alle oppskrifter
  • Sesong
  • Forberedelse
  • Vanskelighet
  • Porsjoner
    0

Ingredienser:

  • 2 Gårdsand andebryst
  • 1 ½ ts Maldon
  • Litt kvernet sort pepper
  • 1 ss smør til steking

Andebryst er et utrolig smakfullt og saftig kjøtt som passer svært godt til litt søtt, som her med en hjemmelaget fikenmarmelade. Sammen med friske bønner og litt nøtter er det bare å nyte.  

Slik gjør du:

  1. Rut andeskinnet, krydre med salt og pepper.
  2. Stek andebrystene med skinnsiden ned i en middels varm panne ca. 8-10 minutter til skinnet er sprøtt.
  3. Snu kjøttet og stek videre i ca. i 3-4 minutter. Øs over stekesjy av og til. Andebrystet skal være litt bløtt når du trykker på det, men ha litt motstand. La det hvile ca. 5 minutter før det skjæres i skiver.

Fikenmarmelade:

  • 4 dl tørkede fiken, i litt små terninger
  • 2 dl rørsukker
  • 1 stor sitron, saften av
  • 1 stor appelsin, saften av

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en liten kjele med lokk og kok på svak varme i ca. 1 time til marmeladen er myk. Rør av og til. Tilsett evt. litt vann dersom den blir for tykk.

Sitronstekte bønner:

  • 400 g aspargesbønner  
  • Lettsaltet vann
  • 4 ss hasselnøtter, grovhakkede
  • Revet sitronskall av ½ sitron
  • 1 ss smør
  • Litt presset sitron, salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Rens og forvell bønnene raskt i lettsaltet vann.
  2. Stek de i en panne på litt sterk varme med smør, til de er gylne. Ha i hasselnøtter, sitronskall og litt sitronsaft mot slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper.

Server med potetskiver og gjerne en god saus fra Gårdsand. 

Til servering:

Kokte poteter i skiver, stekt i andefett og krydret med salt og pepper.

Tips:

Fikenmarmelade fås kjøpt ferdig i velassorterte dagligvareforretninger.
Bønner kan erstattes med sukkererter.