/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

(4 porsjoner)

Dette trenger du:
1 Lerstang hel kylling, romtemperert
1 ts salt
1 strøken ts hvit pepper
50 g meierismør, romtemperert
1 dl frisk mynte, fint hakket
4 gulrot
2 rødløk
2 store epler
1 liten sellerirot
1 stor fennikel
5 dl kyllingkraft

Dyp gryte med lokk som tåler stekeovn

Grytestekt hel kylling er utrolig lettlaget mat og ikke minst utrolig godt. Her er vår variant med sødmefylte grønnsaker og eple, kyllingkraft og kylling med myntesmør. 

Grytestekt kylling med myntesmør, grønnsaker og eple

Slik gjør du: 

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, varmluft. 

  1. Rens og del grønnsaker og eple i store båter eller stenger (dersom man bruker for små biter kokes disse i stykker). Legg alt i bunn av en stor gryte, hell på kyllingkraft. 
  2. Bland sammen smør og mynte, legg halvparten under skinnet over kyllingbrystet og resten rundt kyllingen. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen over grønnsakene og sett på lokk. 
  3. Sett kjelen på nederste rille og la den stå i ca. 1 ½ time. Stikk et liten hull ved låret, hvis saften er klar er kyllingen ferdig. La kyllingen hvile ca. 15 minutt før servering. 
  4. Smak til grønnsakene med litt salt. 

Server med kokte poteter, ris eller godt brød. 

Tips:
Varier gjerne med andre typer urter som for eksempel oregano, bladpersille eller timian.
Poteter kan legges i kraften med grønnsakene, tilsett da litt mer væske og bruk små hele poteter.
Dersom du ønsker ett sprøtt kyllingskinn, ta lokket av mot slutten av steketiden.