/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

(4 porsjoner)

Dette trenger du: 

4 Lerstang kyllinglår
1 ts salt
1 ts nykvernet sort pepper
2 ss smør og 1 ss olivenolje til steking (evt. margarin)
Ca. 16 små mandelpoteter
2 ss smør til steking

Olivenpesto: 
2 dl kalamata oliven
2 ss ristede gresskarkjerner
Ca. ½ dl olivenolje
50 g finrevet parmesan
Ca. 1 ss presset sitron
Litt salt og kvernet sort pepper  

Til servering: 
Litt grønn salat og små tomater  

Ovnstekt kyllinglår med olivenpesto og mandelpoteter

Slik gjør du: 

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. 

  1. Krydre kyllinglårene med salt og pepper, stek i varm panne med smør og olivenolje, med kjøttsiden ned til den er gyllen. Snu låret og stek videre til skinnsiden er gyllen. Stek gjerne i to runder, slik at temperaturen i panna er god hele tiden. 
  2. Legg kyllinglårene i en stor ildfast form (eller stekebrett) med hele mandelpoteter rundt. ‘
  3. Stek på midterste rille i 30-45 minutter, avhengig av hvor store kyllinglårene er. Det skal renne klar kjøttsaft ut dersom man stikker ett lite hull ved lårfestet.  

Olivenpesto: 

  1. Hakk oliven og gresskarkjerner litt grovt. Rør inn olivenolje, vend inn parmesan og smak til med sitron, salt og pepper. 
  2. Fordel pesto over kyllinglårene når det er ca. 5 minutter igjen av steketiden (dersom du ikke bruker all pestoen smaker den godt ved siden av). La kjøttet hvile litt før servering. 
  3. Ta potetene ut når de er møre. Del i to og stek i en panne med smør på middels sterk varme. 

Server med små tomater og gjerne en frisk grønn salat. 

Tips:
Gresskarkjerner kan fint erstattes med pinjekjerner, hasselnøtter, solsikkekjerner eller cashewnøtter.