/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

(4 porsjoner)

Dette trenger du: 

3-4 Lerstang kyllinglår
2 ss margarin til steking (Evt. olivenolje og smør)
1 ts flaksalt
1 ts kvernet sort pepper
Revet skall fra 1 sitron
2 ss grovhakket frisk rosmarin
250 g røkt bacon, i terninger
600 g små poteter
½ purre, delt i grove ringer
1 pk knaskerøtter, kutt av stilken
1 stor rød paprika, delt i grove båter
2 dl kyllingkraft
1 beger Crème Fraîche
2 ss soyasaus
Litt salt og pepper 

En stor ildfast gryte med lokk 

En raus gryte med kyllinglår proppfull av god smak, som nesten gjør seg selv er godt å ha på repertoaret. 

Sitron og rosmarinbakte kyllinglår i gryte med crème fraïchesaus

Slik gjør du: 

Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, varmluft.

  1. Krydre kyllingen med salt og pepper.
  2. Ha margarin i en stor ildfast gryte på høy varme. Stek kyllinglårene med kjøttsiden ned til den er gyllen, snu og stek videre til skinnet er gyllent. 
  3. Fordel revet sitronskall og rosmarin over kyllingen og legg den til side. Tøm vekk mesteparten av fettet og brun baconet. 
  4. Ha i grønnsaker og tøm over kraft, Crème Fraîche og soyasaus, rør forsiktig rundt til alt er blandet, la det få et raskt oppkok. Legg kyllingen over, ha på lokk og stek på nederste rille ca. 45 minutter. Kyllingkjøttet skal være mørt og potetene gjennomkokte. ‘

 

Tips:
Pass på at kyllinglårene er cirka like store, slik at kjøttet blir ferdig på likt.
Knaskerøtter kan erstattes med vanlig gulrot.
Sausen blir tynn og perfekt til å mose potetene i eller om du vil ha den tykkere, jevn med maisenna.