Skip to content

Dyrevelferd

En historie om and og kjærlighet

Fra hjerterot til fingertupp – vi er bønder fra topp til tå. Og vi liker hardt, ærlig arbeid. Samtidig er vi fagfolk tvers igjennom. Her går fagkunnskap og kjærlighet hånd i hånd. Personlig nærhet, respekt for dyrene, drift i moderne lokaler og solide rutiner, sørger for at vi ivaretar mattrygghet og dyrenes velferd. Summen av alt vi gjør gir bedre kvalitet på sluttproduktene.

Ingen sa det skulle være lett. Mange sa faktisk at det var umulig, men se på oss nå.

I hjertet av Vestfold avler Gårdsand and og kylling av ypperste klasse. Helt fra starten har ambisjonene vært skyhøye. Noe som har tatt oss verden rundt på søken etter de beste endene, kyllingene og metodene. Kunnskap og erfaringer fra mennesker og miljøer vi har møtt på veien, har vi tatt med oss hjem igjen sammen med viktigheten av dyrevelferd og den gode smaken. 

Gårdsand har i løpet av årene utviklet sin produksjon av fjærfe uten at det har gått på bekostning av våre verdier, basert på respekt for mennesker og dyr fundamentert på et ærlig håndverk. Våre krav om kortreist and, kylling og dyrevelferd går igjen i alt vi gjør.

«Dyrevelferden og håndverket er det viktigste vi driver med» sier gründer, Aadne Søyland. 

Våre ender og kyllinger vokser opp i flotte og moderne lokaler, med god plass og store vinduer. Fra bonden og frem til vårt topp moderne anlegg på Linnestad i Re utenfor Tønsberg, er det kun snakk om en transportetappe på noen få kilometer.

Det betyr at våre fjærfe blir slaktet og bearbeidet lokalt uten å måtte transporteres langt. Kort sagt handler det om å behandle dyrene med den respekten de fortjener. Alle ledd i vår verdikjede foregår i Vestfold, alt fra ruging, klekking, oppvekst, transport, slakting og foredling.

Nært fordi det er viktig og riktig.

Alt fôr, som er utviklet i samarbeid med forskningssenteret på Ås, og av ledende kompentanse på ernæring for dyr, kommer fra en lokal mølle i Vestfold. Foret er 100 % naturlig, uten narasin, antibiotika og medisiner, og består av bl.a. raps, åkerbønner, erter, hvete, rughvete, havre og bygg – 90 % av dette dyrkes lokalt i Vestfold. 

I Gårdsand jobber vi hardt for å hele tiden gjøre hva vi kan for at våre dyr skal ha det så godt som mulig, i løpet av hele sin livssyklus. 

And fra Gårdsand

Gårdsand opprettet for over 20 år siden kontakt med det ledende avls-selskapet på and i verden, Cherry Valley i England. Med over 50 års erfaring med genetik, oppal og produksjon av Pekin and, var dette et godt utgangspunkt for å kunne levere kongerikets beste and til den norske befolkning.

Våre ender er av en robust rase, med naturlig motstandskraft mot mange av sykdommene som kan påvirke annet fjærfe. Den er tilpasningsdyktig, og greier seg godt i alle typer klima.

Endene våre har en levealder på i underkant av 50 dager. I denne perioden vokser de opp hos 8-9 utvalgte produsenter. De har rikelig med plass, og får jevnlig tilført strø (halm/flis) slik at et godt miljø opprettholdes.

Vår historie

Vi i Gårdsand er spesialister på fjærfe, og det er vi som står bak satsingen på and i Norge.

Vår historie