Skip to content
Oppskrifter

And med sitrussalat og gratinerte jordskokk

Tilbake til alle oppskrifter
  • Sesong
    Vår
  • Forberedelse
    2 timer
  • Vanskelighet
  • Porsjoner
    0

Ingredienser:

  • Andebryst (Beregn minst 1/2 andebryst per person)
  • Flaksalt
  • Five spice krydder
  • Brokkolini

Slik gjør du det:

And og sky:

  1. Rut skinnet på andebrystene, krydre og stek som tidligere nevnt. La kjøttet hvile og skjær andebrystene i skiver.
  2. Lag skyen. Varm pannen med andefett og -kraft. Hell på 1 dl kyllingkraft og 1 dl appelsinjuice og kok opp sammen med 2 hele stjerneanis og en remse med appelsinskall.
  3. La dette småkoke og tilsett gjerne 2 ts god honning (ikke lynghonning for den er for kraftig på smak). Når du ser at sausen får større bobler betyr det at den koker inn og går fra å være flytende til sirupsaktig. Sausen skal ikke være flytende, men heller ikke sirup. Det skal være en sky. Tilsett da en klatt god smør og pisk inn i skyen. Til slutt smaker du til med sitronsaft for å gjøre den litt syrligere. ta ut stjerneanis og server til kjøttet.

Ingredienser til sky:

  • 1 dl kyllingkraft
  • 1 dl appelsinjuice (saft av ca 1-2 appelsiner)
  • 3 stjerneanis
  • honning etter smak
  • 1 remse (ca 5cm) appelsinskall (uten det hvite) Bruk potetskreller.
  • 2 ss smør av god kvalitet
  • 1/2 ts revet ingefær
  • litt sitronsaft til justering

Sitrussalat:

  1. Skjær av alt skall og hit hinne på sitrusfruktene og skjær hver og en i tynne skiver. Dander på et stort fat med reddikblader (eller spinatblader) mellom lagene. Limeskivene kan godt ha skallet på for de er mest til pynt og for å sette god smak på de andre sitrusfruktene. Du kan til og med skjære ut noen fileter av sitrus for å få frem forskjellige former. Jeg gjorde det med klementinene.
  2. Bland dressing og hell over salaten rett før servering. Pynt med mynteblader og pistasjenøtter.

Ingredienser til sitrussalat: 

  • Appelsiner, rosa grapefrukt, blodappelsiner, lime, klementeriner
  • Dressing:
    • 1/2 sitron, saften
    • 3 ss olivenolje
    • 1/2 ts finrevet ingefær
    • frisk mynte
    • reddiksalat
    • pistasjenøtter, grovhakket

Gratinerte jordskokker:

  1. Skrell jordskokker og skjær dem i skiver. Legg dem lagvis i en ildfast form og legg hvitløksskiver inn i mellom. Remsen med appelsinskall deler du i tre og legger inn i mellom jordskokkskivene sammen med noen rosmarinblader. Salt og peper og hell over fløten. Sett i ovnen på 180 grader i ca en time eller til jordskokkene er myke. Rør litt i formen midt i stekeprosessen.
  2. Kok brokkolini til de er møre. Ha dem rett over i iskaldt vann slik at de beholder den knallgrønne fargen. Server sammen med and, sitrussalat, jordskokker og sky.

Ingredienser til gratinerte jordskokker: 

  • 1 kg jordskokk til en stor form, skrelt og skåret i skiver
    flaksalt
  • kvernet sort pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 fedd hvitløk, skåret i tynne skiver
  • 1 remse (ca 5cm) appelsinskall (uten det hvite) Bruk potetskreller.

 

Oppskriften er fra Helles Kitchen, matblogger.