Slik steker du andebryst:
Andebrystet har en fettkappe som du må steke riktig for å få sprø og lekker. Du skjærer da striper i skinnet (ikke ned i kjøttet) med en skarp kniv.
Tynne skiver skjæres i skinnet.
Salt og pepre anden godt på begge sider. Du kan med hell også bruke litt spisskummen eller Five Spice-krydder. Men det kommer an på hvilket tilbehør du skal ha. Five spice er perfekt til appelsinsaus, mens spisskummen passer godt til gulrot.
![](https://gaardsand-cdn-hqf4h7ftb0gxa4d9.z01.azurefd.net/media/kntoj2h4/3.jpg?rmode=max&width=500)
![](https://gaardsand-cdn-hqf4h7ftb0gxa4d9.z01.azurefd.net/media/0oop0gyk/4.jpg?rmode=max&width=500)
Øs av fettet, men kast det ikke.
Når skinnsiden har fått fin gyllen farge og skinnet er sprøtt, snur du anden. Stek i ca fem minutter. Du kan nå legge et par hvitløksfedd og noen kvister timian, salvie eller rosmarin i pannen for å gi smak til kjøttet.
Når undersiden på kjøttet har fått fin farge, legger du anden med skinnsiden opp i en ildfast form. Sett anden i ovnen (forhåndsvarmet) på 200 grader i 8-10 minutter. Resultatet blir rosa og saftig and.
Sett anden til side på en fjøl. Vent 10 minutter før du skjærer den opp i tynne skiver. Kraften fra skålen bruker du til eplene etterpå. Oppskriften kommer straks.