Slik steker du andebryst:
Andebrystet har en fettkappe som du må steke riktig for å få sprø og lekker. Du skjærer da striper i skinnet (ikke ned i kjøttet) med en skarp kniv.
Tynne skiver skjæres i skinnet.
Salt og pepre anden godt på begge sider. Du kan med hell også bruke litt spisskummen eller Five Spice-krydder. Men det kommer an på hvilket tilbehør du skal ha. Five spice er perfekt til appelsinsaus, mens spisskummen passer godt til gulrot.


Øs av fettet, men kast det ikke.
Når skinnsiden har fått fin gyllen farge og skinnet er sprøtt, snur du anden. Stek i ca fem minutter. Du kan nå legge et par hvitløksfedd og noen kvister timian, salvie eller rosmarin i pannen for å gi smak til kjøttet.
Når undersiden på kjøttet har fått fin farge, legger du anden med skinnsiden opp i en ildfast form. Sett anden i ovnen (forhåndsvarmet) på 200 grader i 8-10 minutter. Resultatet blir rosa og saftig and.
Sett anden til side på en fjøl. Vent 10 minutter før du skjærer den opp i tynne skiver. Kraften fra skålen bruker du til eplene etterpå. Oppskriften kommer straks.