Skip to content

Saus til and

Når det gjelder and og kylling anbefaler vi følgende saus-alternativ:

  • stekesjy
  • appelsinsaus
  • peppersaus
  • soppsaus
  • urtesaus
  • rødvinsaus
  • portvinsaus
  • madeirasaus

Forslag til grunnoppskrift

  • 2 sjalottløk
  • 2 dl rødvin
  • 1 beger god kyllingkraft
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl portvin eller madeira
  • 50 gr meierismør
Rens og hakk sjalottløk. Fres løken i litt smør i en kjele. Ha i rødvin og kok inn til sirup. Tilsett kraft og reduser 50%. Sil og pisk inn kaldt smør når det koker igjen. Stopp kokingen når alt smøret er pisket inn i sausen. Smak til med appelsin, portvin eller madeira.
Velbekomme!

Ferdig saus fra Gårdsand

Dersom du ønsker å gjøre det enkelt kan du kjøpe ferdig sauser fra Gårdsand. Vi har Appelsinsaus, Rødvinsaus, Peppersaus, og Kremet soppsaus i vårt sortiment. Dette er gode sauser basert på vår egen godt reduserte kylling- og andekraft.

Se våre sauser her