Når det gjelder and og kylling anbefaler vi følgende saus-alternativ:
stekesjy
appelsinsaus
peppersaus
soppsaus
urtesaus
rødvinsaus
portvinsaus
madeirasaus
Forslag til grunnoppskrift
2 sjalottløk
2 dl rødvin
1 beger god kyllingkraft
1 dl rødvin
1 dl portvin eller madeira
50 gr meierismør
Rens og hakk sjalottløk. Fres løken i litt smør i en kjele. Ha i rødvin og kok inn til sirup. Tilsett kraft og reduser 50%. Sil og pisk inn kaldt smør når det koker igjen. Stopp kokingen når alt smøret er pisket inn i sausen. Smak til med appelsin, portvin eller madeira. Velbekomme!
Ferdig saus fra Gårdsand
Dersom du ønsker å gjøre det enkelt kan du kjøpe ferdig sauser fra Gårdsand. Vi har Appelsinsaus, Rødvinsaus, Peppersaus, og Kremet soppsaus i vårt sortiment. Dette er gode sauser basert på vår egen godt reduserte kylling- og andekraft.